Bloesems à volonté

Het is nog even wachten op de officiële lente, maar ik moet zeggen, bij mij begint het toch al wat te kriebelen. Mijn zonnebril heb ik al opgeduikt van onder het stof, mijn zonnecrème staat klaar en de eerste mojito’s zijn al gedronken. Binnenkort ruil ik, hopelijk, mijn moddervoetjes dan ook in voor zomersproetjes.

Zoals je wel kan horen, ben ik een echt lentepersoon. Iedereen is goedgezind, alles mag al eens iets meer op het gemak en de wereld krijgt stilaan weer een beetje meer kleur. Zo ook in het Hageland, waar de komst van de lente maar één ding kan betekenen: een ware bloesemzee bedekt de heuvels van dit prachtige gebied in Vlaams-Brabant. Om er zeker van te zijn dat iedereen kan genieten en dit prachtige, doch kortstondige, fenomeen niet hoeft te missen, organiseert Toerisme Vlaams-Brabant in samenwerking met 11 Hagelandse bloesemgemeenten en andere partners een waar lentefeest: drie weekends lang staat de regio in het teken van dit adembenemende bloeifenomeen.

Het eerste weekend vindt plaats op 14 en 15 april en staat in het teken van “Vuurmagie”. Tijdens één van de nocturnewandelingen, geniet je in combinatie met sprankelende vertellingen van talrijke vuurkunstwerken die de weg verlichten doorheen de fruitboomgaarden. De avonden mogen dan nog fris zijn, bij het zien van de draaiende vuurcirkels krijg je het sowieso onmiddellijk warm.  Op vrijdag 14 april gaat deze vurige wandeling door in Landen, doorheen het natuurdomein de Beemden. Op zaterdag 15 april slaat de vonk over naar Zoutleeuw, waar wie niet genoeg krijgt van het spektakel kan blijven voor een exclusief nachtje tussen de bloesems. Stond toevallig op mijn bucket list! En nu ook in mijn agenda dus. Klik op de afbeelding voor meer info!

Nocturnewandeling_Gonda_Copyright de Vuurmeesters.jpg
Copyright De Vuurmeesters

Het tweede weekend is all about “Picknickpret” en vindt plaats op 22 en 23 april. Met een resem aan activiteiten zoals een dauwwandeling, huifkartocht, bloesemwandelingen, zoektochten en, uiteraard, picknicken, stel je je dag samen zoals jij het zelf wil. Een gezellige lentedag verzekerd. Bij Fruit Vanhellemont in Meensel-Kiezegem zal een sprekend picknickkleed (ja, het bestaat!) je doen wegdromen met verhalen over het romantische Hageland. En als madame daar niet in slaagt, doet de overheerlijke picknickmand (op bestelling) of de omgeving dat zeker wel. Voor mij klinkt dit alvast als een mooie balans tussen actief genieten en luilekkeren; wie vindt mij op het picknickkleed of tussen de bloesems? Als je dit zelf ook niet wil missen, meer info krijg je door op onderstaande foto te klikken.

Sprekend picknickkleed_Gonda_Copyright Kartelle  - 8.jpg
Copyright Kartelle

Last but certainly not least, is er het derde weekend dat dan weer in een culinair kleedje is gestoken. Proeven van het  “Culinair Op Pad” weekend kan op 29 en 30 april. In verschillende gemeentes zullen er fruitige activiteiten mee te pikken zijn. Of je nu met de fiets of te voet bent, bloesems zijn er à volonté. Wie slim is fietst de bloesemsnelweg langs knooppunten 356, 45, 192, 50, 58 en 59 om zo het onderste uit deze toch wel lekker gevulde kan te halen. In Tienen zet je even je fiets aan te kant en kruip je even dichter bij je geliefde op het romantische bloesemterras bij fruitbedrijf Reynaerts. Op en top genieten en heerlijk samenzijn. Zijn je voetjes moe van het wandelen, geniet dan van een verwarmd voetbad in Linter. Bloesemwelness klinkt mij alvast als muziek in de oren. Afsluiten doe je in de bloesemlounge in Geetbets. Eens neergeploft in één van de kleurrijke bean bags, geniet je van een smaakvol streekbiertje of -hapje. Dat is nu eens echt genieten van de lente! Meer info nogmaals door op de foto te klikken.

Bloesemterras_Gonda_Copyright Gaspard.jpg
Copyright Gaspard

Ikzelf kijk alvast heel erg uit naar deze mooie activiteiten. En stralend weer heb ik besteld. Nu hoop ik alleen nog op jullie gezelschap…

Tot dan?

Silke

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s